Zamknij
REKLAMA

Zarząd Powiatu lepił z uczennicami pierogi. Nowa pracownia gastronomiczna w ZS2

08.43, 02.12.2022 tekst: Piotr Rozmus Aktualizacja: 08.45, 02.12.2022
Skomentuj fot. iszczecinek.pl
REKLAMA

Powiat Szczecinecki sukcesywnie inwestuje w rozwój szkolnej infrastruktury. W ostatnim czasie członkowie Zarządu odwiedzają teren poszczególnych inwestycji. Wizytowali już m.in. powstającą przy ZS Nr 1 im. KEN halę widowiskowo-sportową, ZST w Szczecinku, a w czwartek (1 grudnia) wybrali się do ZS Nr 2 im. Warcisława IV, gdzie powstała nowa pracownia gastronomiczna.

Szkołę odwiedzili: starosta Krzysztof Lis, członkowie Zarządu Arkadiusz Górka i Krzysztof Zając,  a także sekretarz Powiatu Szczecineckiego Judyta Syczewska, dyrektor Wydziału Edukacji, Kultury i Sportu Zofia Kosicka oraz przewodniczący Rady Powiatu Cezary Jankowski.

[WIDEO]2926[/WIDEO]

Gości w progu szkoły przywitał jej dyrektor Robert Jasek, który przytoczył wszystkie szczegóły dotyczące powstania nowej pracowni. Jej modernizacja wraz z wyposażaniem pochłonęła ok. 240 tys. zł, a rzeczone środki pochodziły z budżetu Powiatu. Przeprowadzono m.in. remont kanalizacji, wentylacji i ogrzewania, zainstalowano również nowe sprzęty.  Za realizację inwestycji staroście oraz pozostałym członkom Zarządu dziękował dyrektor Robert Jasek. Dyrektor przyznał, że takie inwestycje jak ta przekładają się na dodatkowe zainteresowanie szkołą ze strony uczniów spoza terenu powiatu szczecineckiego. Obecnie stanowią oni ok 28% wszystkich uczęszczających do szkoły uczniów.

- To jest działanie Zarządu związane z chęcią stworzenia warunków gwarantujących wysoki poziom kształcenia zawodowego – przyznał starosta Krzysztof Lis. - To pokazuje tylko, że mamy ogromną wolę, żeby warunki kształcenia dla dzieci i młodzieży były jak najlepsze.

Goście nie tylko obserwowali pracę uczniów, ale również się do niej zabrali. Otrzymali specjalne uniformy i przystąpili do klejenia i gotowania pierogów. Czynili to pod czujnym okiem uczniów i szefa kuchni Łukasza Szymańskiego. Kiedy te były już gotowe wszyscy zasiedli do stołu, aby spróbować własnoręcznie przygotowanych pierogów. Trzeba przyznać, że smakowały wybornie!

(tekst: Piotr Rozmus)
 

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA

komentarz (5)

GośćGość

5 1

Dziadek z prawnuczkami w kuchni to bardzo ładny widok. Widać dobrą komunikację międzypokoleniową. 11:34, 02.12.2022

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

TakaTaka

9 1

Gospodarska wizyta.Jak za Gierka.Ależ tani lans lisowatych i przybocznych. 19:22, 02.12.2022

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

gośćgość

5 0

Kampanijna sprawa dla porozumienia samorządowego, chyba coś koło tyłka się kreci? 20:03, 02.12.2022


BaloonBaloon

4 1

Ale szopka. 12:15, 03.12.2022

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

ManiaMania

4 0

To lepienie pierogow to chyba najefektywniej i najbardziej produktywnie spedzony czas pracy przez tych obibokow z powiatu 09:01, 04.12.2022

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

REKLAMA
REKLAMA
0%