Badania naukowe nie pozostawiają złudzeń, że jeżeli chodzi o najpopularniejszą przyprawę na świecie, jaką jest sól, zdecydowanie warto stawiać na tę nieco różową odmianę, czyli popularną sól himalajską. Na czym się ona opiera w swych właściwościach, że aż tak silne ją rekomendują na cały globie?
Najczystsza w swej postaci
Sól himalajska, jaką można dostać nawet za pośrednictwem renomowanych serwisów z suplementami typu Witaminyswanson.pl, stanowi wysokiej jakości produkt, który jest dosłownie „czystą solą” ziemi. W związku z tym, nie powinno nikogo dziwić, że rzeczywiście różowa odmiana powszechnie znanej przyprawy stanowi najzdrowszy jej wariant ze wszystkich możliwie dostępnych. W kuchni himalajski gatunek nie ma sobie równego, co wiąże się z faktem, iż w takim naturalnym wyrobie jest ponad osiemdziesiąt różnorodnych, cennych dla zdrowia minerałów. Wpływają one niesamowicie korzystnie na funkcjonowanie organizmu oraz sprawiają, że sól częstokroć uznawana za zalecaną do odstawienia, w gruncie rzeczy jest wskazana do spożywania.
Różowe kryształki
Charakterystyczne jasne drobinki soli himalajskiej wydobywane były już stulecia temu na terenie Pakistanu, gdzie w zasadzie śmiało można powiedzieć, że udało się odkryć przyprawę w tej formie. Była ona wydobywana na głębokości aż przeszło pięciuset metrów pod poziomem ziemi, a jej źródłem są gigantyczne pokłady złóż, które uformowane zostały wieki temu na skutek procesu naturalnego osuszania oceanów. W soli himalajskiej znajduje się mnóstwo wartościowych właściwości leczniczych. Są to między innymi ogromne ilości tlenku żelaza, które zresztą odpowiadają za specyficzną tonację barwną tego składnika kulinarnego. Sporo w niej również wapnia oraz potasu, a także jodu, który jest potrzebny do wytwarzania hormonów tarczycy. Dodatkowo obfituje ona w brom, selen i magnez. Ma ogromne ilości cynku i fosforu, ale oczywiście powinna być spożywana z rozwaga i w umiarze, stanowiąc wyłącznie dodatek do potraw, na równi z szeregiem innych, podobnie zdrowych ziół i przypraw dostępnych w gastronomii.
500 bidonów zamiast plastiku.
Skoro taka dobra Woda to moze obnizymy jej koszt zeby zachęcić do jej picia ?! Jeśli wyniki są tak dobre mozna zgłaszać podjęcie próby do laboratorium nie PWiK tylko niezależnego. Wtedy bedzie wiadomo co pijemy . A buteleczki moze nie tylko dla "swoich " tylko dla każdego mieszkańca wodociągi kupią na nasz koszt ???
Mieszkaniec
23:29, 2025-10-20
500 bidonów zamiast plastiku.
Niesamowite! Będą wlewać do czajnika kranówkę... nie to co zwykli śmiertelnicy. Urzędnicy jak zwykle oderwani od rzeczywistości.
gość
21:21, 2025-10-20
Strażnicy miejscy doskonalili techniki interwencji
Uczony, szkolony a gamoń
pol
18:47, 2025-10-20
500 bidonów zamiast plastiku.
A w tych urzędach, to szklanek i kubków nie mają? Ps. Wliczą wydatek w m3 wody i będzie ok.
Taks
17:03, 2025-10-20
0 0
Hello.
My name is Brodie . I am an expert in posting articles and texts on various websites.
I'm interested in your site iszczecinek.pl
Would you be interested in a mutual cooperation? In fact, I have to propose you something but before starting working answer please this questionnaire in the link below: https://bit.ly/2W918WA
It takes no more than 3 minutes but will clarify all the details of the project and accelerate each stage of your future partnership.
Thank you in advance for your time and I’m looking forward to a fruitful collaboration.
If you require any further information about the questionnaire or anything else, feel free to contact me by this email [email protected]
Best regards, Brodie
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu iszczecinek.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz