Świeże gofry to rodzaj produktu, uwielbianego nie tylko przez dzieci, ale także przez dorosłych. Wystarczy, że weźmiemy do ręki ten wypiek, by przypomnieć sobie miłe chwile. Gofry przenoszą nas w czasie, ale oprócz tego również są niezwykle smaczne. Można je jeść na słodko, z owocami i bitą śmietaną lub nieco bardziej na wytrawnie mp. z łososiem czy serkiem. Co prawda w popularnych kurortach oferowane są raczej gofry w pierwszej opcji, jednak nie ma to tak naprawdę znaczenia. Ważne, że stanowią one produkt, który dobrze się sprzedaje. Dlatego, jeśli prowadzisz punkt gastronomiczny, w miejscu często odwiedzanym przez turystów i lokalnych mieszkańców, zdecydowanie warto zainwestować w dobrą gofrownicę.
Gofry są przez nas tak lubiane m.in. dlatego, że mogą mieć różne formy. W przypadku tradycyjnych gofrów są to zazwyczaj prostokąty. Ale prostokątne gofry to nie jedyna opcja. Mamy też gofry owalne czy gofry w kształcie serca. Niezwykle popularne stają się również tzw. bubble waffle. Jest to gofr, posiadający małe bąbelki, które są miękkie w środku i chrupie na zewnątrz. To danie wprost z ulic Hongkongu szturmem wzięło Stany Zjednoczone, a potem cały świat. Zyskują one na coraz większej popularności również w kraju nad Wisłą. Mogą być podane w różnych wariantach smakowych czy różnych opcjach - jako tradycyjne rozwinięte lub zwinięte na kształt rożka. Gofrownica bąbelkowa zdecydowanie jest produktem godnym zakupienia, jeśli chcesz się wyróżnić. Obecnie bowiem, wciąż niewiele lokali korzysta z tego rozwiązania.
Gofrownice zasadniczo stworzone są do spełniania swoich funkcji tam, gdzie będą używane. Gofrownica do użytku domowego przygotowane jest do sporadycznego używania, a jej forma przystosowana jest do sporządzania gofrów dla niewielu członków rodziny. Jeśli jednak przygotowujesz wiele gofrów, może ci się przydać gofrownica gastronomiczna, bardzo często występująca w formie 3w1. W takim urządzeniu przygotujesz prócz gofrów także tosty, gdyż pełni również rolę opiekacza. Do lokali gastronomicznych, polecana jest gofrownica profesjonalna czyli gofrownica przemysłowa. Jest to sprzęt nieco większy od domowego, niezwykle trwały, przygotowany do ciągłej produkcji gofrów.
Gofrownica przemysłowa w lokalach gastronomicznych to wyjście idealne. Możesz mieć działalność o zupełnie innym profilu, ale wprowadzenie gofrów jako opcji i formy deseru w restauracjach może znacznie podnieść twój dochód. Zwłaszcza, jeśli prowadzisz lokal w miejscowości turystycznej. Umiejscowienie w takim miasteczku czy mieście może być zarówno zaletą jak i przekleństwem. Jeśli nie wymyślisz ciekawej formy podania, chwytliwej reklamy, nie zainwestujesz w dobry sprzęt i produkt, twoje zyski mogą nie być tak duże jak oczekujesz z powodu powielania tych samych błędów i pomysłów. Dlatego też warto pomyśleć np. o gofrach typu bubble waffle, które wyróżnią cię z tłumu.
Sama gofrownica, niezależnie od konkretnego modelu, sprawdzi się zarówno w restauracji, kawiarniach, cukierniach, food truckach. Wszędzie tam, gdzie występuje popyt na tego rodzaju produkt, kupowany chętnie przez cały czas i cały dzień.
Jeśli chcesz kupić do swojej firmy najlepszy sprzęt, polecamy zajrzeć na stronę gastroprodukt.pl/gofrownica
Korzystając z gofrownicy na co dzień w dużych ilościach musimy postawić na jakość samego urządzenia. Rodzaj gofrów, jakie wykonamy zależy od rodzaju gofrownicy. Jeśli nastawiony jesteś na niemal masową produkcję w szczycie sezonu, zwróć uwagę na rozmiar gofra - jaki kształt ma forma w gofrownicy, ile gofrów na raz możesz na niej przygotować, jaka jest wielkość pól na gofry? Ostatni parametr ma znaczenie, jeśli chcesz urozmaicić swoja ofertę i sprzedawać zarówno tradycyjne, prostokątne gofry jak i np. owalne. Prócz tego popatrz na moc urządzenia (im większa tym więcej gofrów przyrządzisz) oraz materiał wykonania. Zdecydowanie bardziej praktyczne i trwałe są sprzęty metalowe np. ze stali nierdzewnej. W profesjonalnej gastronomii nigdy nie inwestuj w inne rozwiązania.
Przyda się także wziąć pod uwagę wymiary urządzenia, a także sposób jego zamknięcia. Dobry sprzęt powinien posiadać szczelnie zamykaną pokrywę, żeby gofry wyszły idealne. Weź też pod uwagę sposób mycia. Wybierając urządzenie możliwe do mycia w zmywarce zdecydowanie oszczędzasz sobie wiele trudu i czasu.
Prócz tego, gofrownice mogą mieć różnorakie dodatkowe funkcje, jak regulowaną temperaturę, nogi z antypoślizgowym materiałem, zabezpieczony przewód, schowek na kabel czy obudowę, która chroni przed poparzeniem.
Dostępne dla klientów indywidualnych gofrownice możesz znaleźć niemal w każdym sklepie agd. Jednak korzystając z produktów profesjonalnych, powinieneś znaleźć firmę, która dedykowana jest dla przedsiębiorcy. Taka firma, w swojej ofercie posiada sprzęty najwyższej klasy i ma ogromne doświadczenie w jej produkcji i sprzedaży. Taką firmą jest Gastro Produkt.
Miła obsługa, serwis gwarancyjny, zrozumienie twoich potrzeb - to wszystko składa się na wspaniałą współpracę i zadowolenie klientów.
Oferowane przez nas produkty są najwyższej jakości. Znajdziesz u nas gofrownice bąbelkowe, gofrownice przemysłowe. Gofrownice z dwoma płytami, zapewnią ci możliwość oferowania gofrów dla większej ilości klientów w tym samym czasie. Wykonane ze stali nierdzewnej, z regulacją temperatury od 50 do 300 stopni Celsjusza, produkty z naszej oferty, zapewnią ci sprzęt o jakim marzysz. Nasze gofrownice o mocy od 1,4 do 1,75 kW sprawią, że gotowanie będzie szybkie. Produkty są też stabilne i trwałe.
Zachęcamy do zapoznania się z szeroką ofertą na stronie gastroprodukt.pl/gofrownica-gastronomiczna
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz