Trudna sytuacja w jakiej znalazł się personel szczecineckiego szpitala, zachęciła dwóch szczecineckich gastronomów do udzielenia wsparcia. W piątek wspólnymi siłami przygotowali 20 zestawów obiadowych i dostarczyli je do szczecineckiej lecznicy.
Właściciele firm Eko-Rybka i Kuchnia Express szybko zareagowali na sytuację w szczecineckim szpitalu, w którym po wykryciu u pacjentów koronawirusa odizolowano dwa oddziały, a personel poddany jest kwarantannie.
-To była szybka akcja. Wspólnie z kolegą z lokalu Kuchnia Express przygotowaliśmy 20 zestawów. Dziś była to akurat ryba z ziemniakami i surówką. Obiady zawieźliśmy w porze obiadowej do szpitala. –mówi Przemysław Bielas z firmy Eko-Rybka, który prowadzi sprzedaż ryb przy ul. Wyszyńskiego.
Wcześniej ustalono z dyrekcją jak i gdzie bezpiecznie dostarczyć obiady. Ze strony personelu szpitala nie zabrakło słów uznania i podziękowań.
Jak zapowiadają właściciele wspomnianych firm, jeśli będzie taka potrzeba są w gotowości, aby akcję powtórzyć.
Szczecineckie służby szukały 10-latka.
Biedne te dzieciaki w dzisiejszych czasach, mocno pogubione i nieszczęśliwe.
Hmm
21:13, 2025-10-21
Szczecineckie służby szukały 10-latka.
Mysle ze nalezy sprawdzic dlaczego uciekl i kto do tego dopuscil. Prokuratura powinna
Yiu
19:14, 2025-10-21
Szczecineckie służby szukały 10-latka.
Nie takie kilkadziesiąt minut.... Znaczenie dłużej ale niech im będzie
Recht
16:57, 2025-10-21
Szczecineckie służby szukały 10-latka.
Sprawdzić należy czemu się oddalił.
Wpjtek
14:51, 2025-10-21