Trudna sytuacja w jakiej znalazł się personel szczecineckiego szpitala, zachęciła dwóch szczecineckich gastronomów do udzielenia wsparcia. W piątek wspólnymi siłami przygotowali 20 zestawów obiadowych i dostarczyli je do szczecineckiej lecznicy.
Właściciele firm Eko-Rybka i Kuchnia Express szybko zareagowali na sytuację w szczecineckim szpitalu, w którym po wykryciu u pacjentów koronawirusa odizolowano dwa oddziały, a personel poddany jest kwarantannie.
-To była szybka akcja. Wspólnie z kolegą z lokalu Kuchnia Express przygotowaliśmy 20 zestawów. Dziś była to akurat ryba z ziemniakami i surówką. Obiady zawieźliśmy w porze obiadowej do szpitala. –mówi Przemysław Bielas z firmy Eko-Rybka, który prowadzi sprzedaż ryb przy ul. Wyszyńskiego.
Wcześniej ustalono z dyrekcją jak i gdzie bezpiecznie dostarczyć obiady. Ze strony personelu szpitala nie zabrakło słów uznania i podziękowań.
Jak zapowiadają właściciele wspomnianych firm, jeśli będzie taka potrzeba są w gotowości, aby akcję powtórzyć.
Unijne miliony dla szpitala!
Zwiększa ilość badań Ciekawe kto będzie je wykonywał chyba sam lekarz bo jest jedna pielęgniarka
Gosc
20:43, 2025-12-05
Kontrole sprzedaży ryb w Szczecinku. Nie ma nieprawidło
Jednego z tych leszczorów kupiłem wczoraj na małym Manhatanie na kościuszki całkiem smaczny był pozdrawiam Pana Mirka z rybnego
On
20:26, 2025-12-05
Młodzieżowa Rada Miasta rozpoczęła pracę
nie mam 20 lat a już pcham się do koryta jak moi starzy
q
19:34, 2025-12-05
Eko-ozdoby i rękodzieło na kiermaszu. Aktywne Kobiety
Same skandynawskie skrzaty, jakbym był w duńskim tanim markecie
Uvee
19:10, 2025-12-05