Oświadczenie szpitala ws. zbiórek materiałów i środków

19:07, 20.03.2020 a. Aktualizacja: 19:08, 20.03.2020

Oświadczenie Zarządu Szpital w Szczecinku sp. z o.o.

Szanowni Państwo, w związku z informacjami na temat zbiórek środków ochrony osobistej oraz środków dezynfekcyjnych dla Szpital w Szczecinku sp. z o. o. informuję, że: każdy podmiot leczniczy obowiązują rygorystyczne przepisy w oparciu o które może wprowadzać do użytkowania sprzęt, leki lub inne materiały.

Do Szpitala docierały zapytania w sprawie możliwości dostarczenia maseczek, rękawic lub środków dezynfekcyjnych. Sukcesywnie udzielaliśmy zainteresowanym niezbędnych odpowiedzi, ale chciałabym raz jeszcze za pośrednictwem mediów wyjaśnić, że dla bezpieczeństwa pacjentów i personelu takie działania mają swoje ograniczenia. Obecnie Szpital posiada niezbędne materiały i środki. Tworzymy zabezpieczenie na wypadek sytuacji kryzysowej w naszym Szpitalu, lecz aktualnie pracujemy bez obawy o niedobór tych środków.

Wszelkie działania związane z chęcią pomocy są cenne, jednak odpowiedzialność za pacjentów zmusza nas do bardzo rygorystycznych procedur związanych z ewentualnym użyciem takich środków.

Dlatego, w imieniu Szpitala dziękujemy za tworzenie i okazywanie cennych inicjatyw, jednak przestrzegając rygorów bezpieczeństwa, prosimy o kontakt bezpośredni i ustalenie zasad i form ewentualnego wsparcia.

Tylko w taki sposób Państwa działania będą rzeczywiście dostosowane do potrzeb i nie spowodują ewentualnego ryzyka epidemiologicznego dla pacjentów Szpitala.

Anna Złotowska, Prezes Zarządu

(a.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(11)

RikRik

4 4

Pani prezes ma rację. Jedynie zbiórka funduszy coś da, jakieś konto uruchomić i wpłacać pieniądze. Najlepiej. Jak ktoś nie chce, niech nie wpłaca. Marudzić można do poduszki, nie chcesz nie dawaj i *%#)!& nie komentuj. 19:25, 20.03.2020

reo

Gość Gość

6 6

Co szpital posiada???? Pani prezes chyba sobie żarty robi. We wszystkich szpitalach brakuje niezbędnych środków a w Szczecinku są ??? 20:13, 20.03.2020

Odpowiedzi:4

GośćGość

4 1

A skąd wiesz? Byłeś?
Lans peło na maseczkach? 20:45, 20.03.2020

Gość Gość

2 3

Porozmawiaj z pracownikami szpitala jak są zabezpieczeni dziwnym trafem twierdzą że nie mają podstawowych środków zabezpieczających. Dla mnie jest to bardziej wiarygodne źródło informacji niż wypowiedź tej pani. Do Pani Prezes i do biur nie dostaniesz się bo są pozamykani żeby ich nikt nie zaraził a personel medyczny mają głęboko. 07:33, 21.03.2020

LolaLola

4 0

Pani Prezes ma rację, sprzęt powinien być sterylny, bo inaczej narobi więcej szkody niż pożytku. 10:13, 21.03.2020

GG

2 0

To może niech personel medyczny się stosuje do procedur i poleceń, a nie tylko strzela fotki z pączkami. 11:19, 21.03.2020

LoloLolo

10 3

Histerycy, idźcie po pieniądze do Douglasa i Niemca....jak zachorujecie na wirusa i tak traficie do wałcza albo na cmentarz 20:15, 20.03.2020

jjgvfcjjgvfc

8 1

Komuś się w czaszce pomieszało! Zbierze od nie wiadomo kogo, nie wiadomo co i zaniesie do szpitala. TO NIE SCHRONISKO DLA ZWIERZĄT.
Przypomina to mi jedną panią podszywającą się pod organizację pozarządową, która rozdawała ponakłuwane prezerwatywy. 20:59, 20.03.2020

xx

Epidemicznego, nie epidemiologicznego. 13:48, 21.03.2020

ObywatelObywatel