Zamknij

Słodkości bez cukru? Takie cuda tylko w Szczecinku!

14:30, 23.06.2022 Artykuł powstał przy współpracy z Cukiernią bez cukru FIT i KETO Aktualizacja: 09:19, 29.06.2022
Skomentuj Już za kilka dni w naszym mieście otwarta zostanie „Cukiernia bez cukru FIT i KETO” Już za kilka dni w naszym mieście otwarta zostanie „Cukiernia bez cukru FIT i KETO”

Już dziś w naszym mieście otwarta zostanie „Cukiernia bez cukru FIT i KETO”. To niezwykłe miejsce, to autorski pomysł pani Iwony Gajewskiej, która w jednej kuchni postanowiła połączyć wiedzę z zakresu zdrowego odżywiania, z najnowszymi trendami cukierniczymi. W jej ofercie znajdą się pączki fit, znakomite owocowe tarty oraz torty i ciasta bez cukru – w sam raz dla diabetyków.

- Od dawna przekonuję wszystkich, że cukier nie krzepi – rozpoczyna rozmowę pani Iwona – zapraszając nas do nowego lokalu przy ulicy Wyszyńskiego 57. Już dziś (środa, 29.06) ruszy tu sprzedaż przeróżnych łakoci o słodkim smaku i zdrowym składzie.

[FOTORELACJA]6674[/FOTORELACJA]

Na pytanie „Dlaczego cukier jest tak zły?”, pani Iwona Gajewska może mówić godzinami.

– Przede wszystkim jest go wszędzie pełno. Wszelkiego rodzaju produkty spożywcze, nawet takie jak: ketchup, musztarda, wędlina i surówki zawierają niezdrowe, tanie „dosładzacze”, najczęściej w postaci cukru stołowego lub syropu glukozowo-fruktozowego. Ich obecność „podkręca” smak, ale podnosi też poziom węglowodanów i kaloryczność produktów, przez co dochodzi do gromadzenia się tkanki tłuszczowej wokół narządów (jest to tak zwany tłuszcz trzewny). Wszystko razem prowadzi do otyłości i jest przyczyną wielu chorób, takich jak: miażdżyca, cukrzyca, problemy z sercem czy nowotwory. W dodatku cukier potrafi uzależniać!

Właśnie dlatego, by dać mieszkańcom Szczecinka alternatywę wobec cukru, pani Iwona postanowiła stworzyć autorską i nowatorską pracownię cukierniczą, z wyrobami o niskim indeksie glikemicznym i obniżonej kaloryczności.

W „Cukierni bez cukru FIT i KETO” stawia na prozdrowotne „słodzidła”, takie jak: stewia, erytrytol, ksylitol i inulina oraz mąkę migdałową i kokosową. Dzięki temu, desery jej autorstwa nie tracą nic ze swych słodkich walorów, a mogą być wybierane przez zarówno przez diabetyków, jak i osoby na diecie. 

– Swoją ofertę kieruję do osób chorych na insulinooporność i otyłość, jak i tych które po prostu dbają o smukłą sylwetkę – tłumaczy pani Iwona. –Chcę im zaproponować desery ze świeżych, naturalnych składników, z krótkim terminem przydatności i prostym składem. Bez polepszaczy i konserwantów.

(Artykuł powstał przy współpracy z Cukiernią bez cukru FIT i KETO)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(10)

PiotrPiotr

3 0

W środę 29.06. im. Piotra i Pawła. 14:58, 23.06.2022

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

reo

iwogajiwogaj

4 0

Torcik w taki dzień uzasadniony :) 21:28, 23.06.2022

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

NareszcieNareszcie

8 1

W końcu jakaś fajna informacja w tym smutnym jak p1Zda mieście 04:26, 24.06.2022

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

pottomekpottomek

6 0

Chwała Pani Iwonie. Wreszcie będę mógł pofolgować swoim zachciankom. Brawo ! 08:55, 24.06.2022

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

X-manX-man

4 0

Super! Powodzenia! 21:22, 28.06.2022

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Romek Romek

1 0

To ja Romek. 08:26, 29.06.2022

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

kikkik

1 1

Żadne ze "słodzidł" nie jest pro zdrowotne , ani zdrowe ! Lepiej zjeść mniej słodkiego niż nafaszerowanego SŁODZIDŁAMI ! 17:04, 03.07.2022

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

PolaPola

0 0

A drogo tam jest? 08:35, 08.07.2022

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

CukierekCukierek

1 0

Drogo 13:35, 08.07.2022


TomekTomek

0 1

W sobotę zamknięte. Chyba jedyny taki sklep w Szczecinku. 08:42, 12.07.2022

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

0%