Zimowy okres świetnie weryfikuje efektywność i praktycznych przyrządzanych posiłków. Jest to bowiem niezwykle wymagający czas, zwłaszcza dla wszystkich miłośników aktywności fizycznej. Szczególnie niskie temperatury oraz krótsze dni sprawiają, że konsekwentna realizacja planu treningowego staje się bardzo trudna. Wówczas, warto wykorzystać sprawdzone wsparcie w postaci odpowiedniego posiłku, o czym wiedzą już także mieszkańcy Holandii!
Wprowadzenie to dedykowane jest jednej, niezwykle cenionej, a zarazem smacznej potrawie, jaką jest właśnie bigos. Opisywane dzisiaj danie wyróżnia się bowiem bardzo unikalnym smakiem i mieszanką składników, ale również prostotą wykonania, co jest ogromną zaletą dla wielu entuzjastów dobrego jedzenia.
Należy podkreślić, że tradycyjny bigos składa się z kapusty, różnych rodzajów samego mięsa, a także grzybów, dodatków oraz aromatycznych przypraw. Taka mieszanka sprawia, że jest to idealne danie na zimowe dni oraz szybkie uzupełnienie, utraconych podczas ćwiczeń, kalorii.
Bigos dedykowany jest atletom także ze względu na inne cechy, wspierające starania pasjonatów ruchu. Wykorzystanie specjalnych przypraw skutecznie rozgrzewa nasz organizm, dbając jednocześnie o jego odporność. Co więcej, kombinacja odżywczych składników pozwala na zachowanie długiego poczucia sytości. Jak widać, bigos sprawdzi się w każdych warunkach, dbając o odpowiedni poziom witalności u sportowców. Jednak, jak bigos trafił na stoły holenderskich atletów?
To właśnie Allard Gooshouwer jest odpowiedzialny za rozpowszechnianie polskiego przysmaku wśród niderlandzkich sportsmenów. Wspomniana postać jest bowiem lubianym trenerem personalnym, który postanowił podzielić się wiedzą na temat swego kulinarnego odkrycia.
Opublikowany przez niego post zawiera zatem opis samego dania, podkreślając ogromną wartość pod względem dietetycznym dla wszystkich atletów. Dodatkowo, relacja ta prezentuje również krótki przepis tak, aby każdy słuchacz mógł przyrządzić bigos samodzielnie!
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz