Zamknij

Jak utrzymać ciepło potraw?

art. sponsorowany + 15:26, 23.05.2023 Aktualizacja: 15:26, 23.05.2023
freepik.com freepik.com

Samodzielne stworzone potrawy zawsze cieszą i oko, i podniebienie. Nieważne, czy chodzi o codzienny obiad, czy też dania, przygotowane na specjalną okazję lub domową imprezę. Zapewne w takich sytuacjach chcesz, by przygotowane zupy, pieczone mięsa czy duszone warzywa były w odpowiedniej temperaturze. Jak ją utrzymać bez ryzyka przypalenia jedzenia? Sprawdźmy.

Najprostsze sposoby na podgrzanie potrawy

Nie będzie żadnym zaskoczeniem informacja, że większość osób posiada już urządzenia, które świetnie spełnią się w roli podgrzewaczy. Wyposażenie gastronomii, takie jak mikrofalówki, piece czy piekarniki, idealnie sprawdzą się w tej roli. Piekarnik z nastawioną temperaturą na 50 stopni Celsjusza pomoże utrzymać idealną temperaturę i jednocześnie nie będzie wpływać destrukcyjnie na pożywienie. Niektóre najnowocześniejsze kuchenki mają funkcję podgrzewania. W takim przypadku nie musisz martwić się i upewniać, czy jedzenie na pewno nie przypala się.

Podgrzewacze do jedzenia - niezastąpione w wielu punktach gastronomicznych

Jednak istnieją i specjalne urządzenia, bez których trudno się obyć, prowadząc lokal gastronomiczny, hotel lub inny ośrodek, w którym goście częstowani są ciepłymi potrawami. Podgrzewacz do jedzenia będzie gwarancją komfortu osób, sięgających po jedzenie. Te urządzenia działają w bardzo prosty sposób. Wykonane ze stali nierdzewnej nie zmieniają smaku potraw w nich umieszczonych. Ponadto te gadżety łatwo utrzymać w czystości, pożywienie nie przypala się. Wystarczy tylko każdorazowo wymyć misę i nałożyć kolejne pyszności.

Jakie są rodzaje podgrzewaczy do jedzenia?

Podgrzewacze do potraw można podzielić na dwa, główne typy. Są to modele przypominające płyty grzewcze lub półmiski, do których bezpośrednio nakłada się żywność. Rzadziej spotykane warianty, na przykład do podgrzewania hot-dogów, dostosowane do jednego rodzaju dań i najczęściej wybierane przez lokale, serwujące fast-food lub też sieci sklepów, oferujące gorące dania na wynos. Sklep gastronomiczny Gastroprofit posiada sprzęt wyjątkowo różnorodny i w pełni dostosowany do każdej osoby, która potrzebuje wyposażenia najwyższej jakości do swojego lokalu.

Niezbędne wyposażenie w firmie cateringowej - podgrzewacze do jedzenia

Podgrzewacz do potraw jest wręcz niezastąpionym gadżetem, jeśli masz firmę cateringową. Jest gwarancją, że żadne z dań nie straci na smaku lub aromatu i zawsze będzie podawane w odpowiedniej temperaturze. Warto jednak upewnić się, czy wybieramy model dostosowany do Waszych potrzeb. Bowiem podgrzewacze do jedzenia różnią się między sobą nie tylko pojemnością czy wielkością, ale także sposobem zasilania. Sprzęt gastronomiczny od Gastroprofit może bazować na stałym podłączeniu do prądu i wtedy styczność z kontaktem będzie niezbędna. Inna opcja to zasilanie na akumulator,  gaz lub specjalne paliwa. Ostatnie opcje są wyjątkowo przyjazne środowisku i bazują na glikolu lub etanolu. Jest to szczególnie komfortowa opcja przy cateringowym obsługiwaniu imprez plenerowych.

(art. sponsorowany)
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%