Zamknij

Szczecineckie historie opowiedziane ze smakiem. Restauracja Jolka w nowym formacie

Materiał powstał przy współpracy z Restauracją Jolka + 07:28, 25.10.2022 Aktualizacja: 07:43, 25.10.2022
Nowością jaka pojawi się w menu będą lunche, serwowane od wtorku do piątku, w godzinach 13:00 – 16:00. Nowością jaka pojawi się w menu będą lunche, serwowane od wtorku do piątku, w godzinach 13:00 – 16:00.

O restauracji „Jolka” można powiedzieć, że to prawdziwa perła na gastronomicznej mapie Szczecinka. Zlokalizowana nad jeziorem, w otoczeniu parkowej zieleni i własnym tarasem na wodzie,  zachęca by wstąpić w jej gościnne progi. Co więcej, w poniedziałek (24 października) rozpoczął się zupełnie nowy rozdział w kulinarnej historii lokalu…

- Chcemy utrzymać status lokalu wyjątkowego pod względem kulinarnym, otwierając się bardziej na sztukę i kulturę – mówi nowa managerka hotelu Active i restauracji „Jolka” Angelika Pranke, zapowiadając zmiany jakie zajdą w lokalu w sezonie jesienno – zimowym.

Królować ma tradycyjna kuchnia polska, w najlepszym wydaniu, przywołującym wspomnienia o doskonale wysmażonych kotletach z mizerią, pieczonych żeberkach, żurku na własnej roboty zakwasie i cudnie pachnącym, domowym placku ze śliwkami, czy intensywnym kompocie, który będzie przygotowywany na miejscu z sezonowych owoców. Nowością jaka pojawi się w menu będą lunche, serwowane od wtorku do piątku, w godzinach 13:00 – 16:00. Będą to lekkie posiłki przyrządzone z dbałością o detale i świeże składniki, każdego dnia nowe, dwa zestawy w wersji z mięsem i vege, których cena będzie wynosić 26 złotych - w ofercie abonamentowej lub 36 zł - przy jednorazowym zakupie (lunche ruszają od najbliższego wtorku i przez pierwsze dwa tygodnia cena 26 zł będzie obowiązywała w promocji dla wszystkich gości). A wszystko podane pięknie, szczodrze i z fantazją.

Restauracja Jolka - dania 

Nadchodzące chłody umilą odwiedzającym planowane na słoneczne, jesienne weekendy ogniska, podczas których będzie serwowana kiełbasa z kija i kraftowe piwa o unikalnych mieszankach smakowych. Natomiast wiosną lokal otworzy swe podwoje dla artystów pragnących malować w plenerze lub muzykować na świeżym powietrzu.

Marzeniem managerki i całego zespołu jest stworzenie miejsca, gdzie obok smacznego jedzenia, znajdzie się również przestrzeń na nieśpieszne spotkania przy kominku, degustacje nowych smaków i delektowanie sztuką. Co miesiąc ściany „Jolki” mają zapełnić dzieła innego artysty, a wernisaż będzie zawsze uroczystym wieczorem, z dopasowanym do niego menu talerzykowym.

Pierwsze z takich spotkań – łączące pokaz prac malarskich z wieczorem zaduszkowym, odbędzie się w sobotę (29 października), a jego bohaterką będzie pani Bożena Obłamska, udowadniająca, że talent plastyczny można rozwijać w każdym wieku. O oprawę muzyczną i nastrojowy klimat wydarzenia zadba natomiast duet skrzypcowo – akordeonowy, znany już z bardzo udanych występów w kultowym pubie „Garage”.

Restauracja Jolka - wystawy

Poza tym „Jolka” stwarza również przestrzeń i ofertę dla seniorów, ponieważ już niebawem organizowane będą wieczorki taneczne (pierwszy z nich już 6 listopada). Planowane są również projekcje filmowe, które w sezonie wiosenno letnim mają rozwinąć swój format do festiwalu filmowego z kinem pod chmurką.

By być na bieżąco z ofertą i smakowitymi propozycjami „Jolki” warto również śledzić jej profil na fb Restauracja Jolka.

(artykuł sponsorowany)
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%