fot. iszczecinek.pl / archiwum

Kolejny prezes traci stanowisko. Cezary Klamka odwołany ze stanowiska prezesa ZGM-u

Zespół iszczecinek.pl 12:04, 20.06.2024 Aktualizacja: 14:17, 20.06.2024

Dziś (20.06) Rada Nadzorcza Zakładu Gospodarki Mieszkaniowej Towarzystwa Budownictwa Społecznego w Szczecinku (ZGM TBS) podjęła decyzję o odwołaniu Cezarego Klamki ze stanowiska prezesa zarządu.

Cezary Klamka pełnił tę funkcję od czerwca 2022 roku i zastąpił wieloletniego prezesa tej spółki Tomasza Wełka.

Powody odwołania prezesa nie zostały na chwilę obecną oficjalnie podane.

Odwołanie Cezarego Klamki to kolejna w ciągu ostatnich dni zmiana w spółkach miejskich. Wczoraj, 19 czerwca, odwołano również prezesa Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej w Szczecinku (PGK).

[ZT]39736[/ZT]

Na razie nie wiadomo, kto zastąpi Cezarego Klamkę na stanowisku prezesa ZGM TBS. Na to stanowisko zostanie ogłoszony konkurs.

O odwołaniu prezesów spółek ZGM TBS oraz PGK mówiło się nieoficjalnie od czasu powrotu Jerzego Hardie – Douglasa na stanowisko burmistrza miasta. Obecnie nie wiadomo czy takie zmiany będą miały miejsce w pozostałych spółkach i instytucjach należących do miasta. Wiadomo natomiast, że w części z nich przeprowadzane są audyty, które mają na celu zbadanie efektywności i transparentności działań spółek. Przeprowadzenie audytów zapowiadał podczas kampanii wyborczej burmistrz Jerzy Hardie – Douglas.

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0