Na przełomie maja i czerwca, jak tylko rząd pozwoli ponownie otworzyć lokale gastronomiczne, swoją działalność na nowo rozpocznie restauracja Zamek. Samorządowa Agencja Promocji i Kultury znalazła dzierżawcę, który jest zainteresowany prowadzeniem w tym miejscu działalności. To doświadczony restaurator, który w branży działa już kilkanaście lat. Na chwilę obecną prosi jeszcze o anonimowość.
Restaurator zdaje sobie sprawę z tego, że potrzeba będzie sporo czasu na zbudowanie nowej marki tego miejsca, ale jest przekonany, że to się uda. Nie chce też na siłę wprowadzać konkretnego stylu restauracji.
-Ma to być miejsce miłe, kulturalne i przyjazne dla całych rodzin z dziećmi. Ma to być miejsce, w którym każdy będzie się czuł dobrze i swobodnie –mówi nam przyszły dzierżawca.
Jak zaznacza nasz rozmówca, karta dań nie będzie zbyt długa z wyszukanymi potrawami.
-Będzie to polska kuchnia tradycyjna, do której dodamy trochę nowoczesności. Wszystko będziemy przygotowywali na bieżąco ze świeżych produktów. Oczywiście pojawią się także ryby i dania regionalne. Jestem przekonany, że każdy znajdzie w menu coś dla siebie. –dodaje.
Ceny również mają być przystępne, tak żeby każdy co jakiś czas mógł wyjść z całą rodziną lub znajomymi do restauracji, gdzie będzie mógł dobrze zjeść i miło spędzić czas.
Dzierżawca zapowiada również, że będzie możliwość organizacji imprez okolicznościowych. Większe będzie można organizować wykorzystując sale restauracyjne, mniejsze w Piano Barze, czyli w pomieszczeniu znajdujących się w dolnej części zamku. W Piano Barze raczej nie będzie organizowanych imprez ogólnodostępnych.
[ZT]19646[/ZT]
ble12:19, 05.05.2020
PANI GESSLER TEŻ BYŁA "DOŚWIADCZONĄ" RESTAURATORKĄ
;-)12:21, 05.05.2020
Powodzenia, brakuje mi tego miejsca !
Super12:22, 05.05.2020
Dobrze że ten poprzedni już nie będzie tu działał. To było chyba nieporozumienie jakieś
lol12:33, 05.05.2020
To że miejsce jest prestiżowe to nie znaczy że cała reszta będzie taka sama ??
kieł12:34, 05.05.2020
nastepni chca sie wybic na prestizowym miejscu haha
:)12:35, 05.05.2020
'DOŚWIADCZONY RESTAURATOR' liczę na coś czego w zamku jeszcze nie było ?
Filo12:43, 05.05.2020
doświadczony restaurator chyba przyjechał z Krakowa ;)
Kentacky12:50, 05.05.2020
Doświadczony restaurator, może ten co & 7 wpad do rzeki...BURDEL ZROBIĆ Z 20 Lasek
Gość 12:51, 05.05.2020
A kto tu u nas jest doświadczonym restauratorem???? Pierwsze słyszę. Wszystko na bieżąco że świeżych warzyw??? Boję się że to niestety się nie uda. Trzeba mieć odpowiednie ilości gości żeby to się udało. Przy dzisiejszych cenach???? To s i e nie uda. Nie będzie to dla rodzin z dziećmi ??
kama15:01, 05.05.2020
A gdzie jest napisane "warzyw". Każdy czyta co chce i krytykuje.
Kentacky12:52, 05.05.2020
Doświadczony restaurator, może ten co & 7 wpad do rzeki...BURDEL ZROBIĆ Z 20 Lasek
Gordon Ramsey12:56, 05.05.2020
W końcu się doczekałem. Teraz kurła JA!!
Prorok13:19, 05.05.2020
Doświadczony restaurator w Szczecinku ha ha Jakieś wolne żarty ha ha Miał budę z zapiekankami, podgrzewał mrożoną pizzę czy serwował kebaby z przeterminowanym mięsem?:DD Sanepid zajmuje się Covidem to salmonella i sensacje żołądkowe w zamku po miesiącu od otwarcia.
smiech13:39, 05.05.2020
smiechu warte, słyszałem coś o tym człowieku a ludzi na czarno juz nie będzie mógł miec?
gość 13:44, 05.05.2020
Z pewnością w menu znajdzie się kaczka, łosoś, polędwiczka.. standard, chociaż doświadczony restaurator może zaskoczy nas czymś nowym.
Koneser13:47, 05.05.2020
Hurrrra, będzie "kaczka po czeresiecku" świeżo złapana.
Sprawiedliwy15:19, 06.05.2020
Będzie jeszcze łabędź w Twojej osobie. Tylko najpierw trzeba najpierw trzeba jad usunąć się często zdarza u Takich Łabędzi.
GOŚĆ 13:59, 05.05.2020
Nie będzie wyszukanych potraw oczywiście bo żaden z niego doświadczony restaurator ?
maki14:15, 05.05.2020
Prężnie działającym restauratorem jest ten .......... z Koszalina i Słupska działają pod
szyldem Mc Donalds .
Doświadczony Restaur14:54, 05.05.2020
Cześć, to ja, doświadczony restaurator, wszystko już dograne tylko mam kujła problem z tą regionalną potrawą. Co tu jest regionalnego u was?
Janusz16:16, 05.05.2020
No kurła, jesiotr ma się rozumieć.
Regionalne jest:16:52, 05.05.2020
Burak und kartofel.
kaszana16:55, 05.05.2020
najczęściej kurła u nas jadają goście : kaszanka z gryla z cebulką w cenie 6,50 za kilo
Klient12:37, 06.05.2020
Od kiedy rządzi PO to miska ryżu:)
Frej18:13, 05.05.2020
To junior z kudłatym będą podawać żabie udka z czeresieki i ślimaki ze sztucznego półwyspu .
Doświadczony smakosz18:51, 05.05.2020
Ten Pan - doświadczony restaurator to zapewne nikt ze Szczecinka czy okolicy. Bowiem w ostatnich 40-tu latach nikt taki tu nie objawił się, ani nie prowadził działalności. Teren przepiękny, klienci zapewne by wstąpili na tradycyjne polskie jadło z podtekstem regionalnej kuchni Kaszubskiej czy Kociewskiej. Oby się opłaciło tanio i b. dobrze gotować ku radości podniebienia smakoszy i nie tylko. Życzę powodzenia.
Gosc21:24, 05.05.2020
Cała kadra z Sapiku nie potrafi poprowadzić małej restauracji ? Dyrektor, wicedyrektor i cała reszta nie wie co zrobić ? To szukanie dzierżawcy jak do tej pory kosztuje nas kupę pieniędzy. Co następne wydzierżawią ? Ile chcą za kino ?
Konsument21:55, 05.05.2020
Miejmy nadzieję, że nie ten od pseudo smażalni!
Hahaah 17:16, 06.05.2020
Ten z pod polo ???
Lol21:57, 05.05.2020
Mam już menu. Bedą rybne panele, kotlet z wiórków i specjalność szczecinecka buraki w formaldehydzie. ?
On21:59, 05.05.2020
Oby szef kuchni „Star wars” się zmienił ten ostatni gotował jak na stołówce w konsumach policyjnych
Rik16:54, 06.05.2020
I powinno być seta i galareta, wątróbka z cebulą, golonka w piwie, szaszłyki to by obrót był. A nie jakieś frykasy po 100 złotych, kto to kupi. Chyba tylko elita przez duże E! A potem płacz, lament i zamykanie biznesu!
KL08:42, 06.05.2020
tylu tu wypowiada sie , a kiedy byliście ostatni raz w restauracji na obiedzie , a nie na bieda piwie ?
Może tu tkwi tajemnica niepowodzenia restauracji ?
Pan bagietka z peło09:19, 06.05.2020
Mam wizję na zapieksy.
W-wa16:51, 08.05.2020
Byłem na Zamku kilkanaście razy. Z racji mojej pracy dużo podróżuje i odwiedzam różne miasta i restauracje. W Szczecinku poznałem Pana Szymona, jak ktoś tutaj pisał "Star Wars".
Można wiele napisać, ale akurat Pan Szymon ma tę pasję i talent. Nie krytykujcie kogoś, kiedy nawet nie byliście na Zamku i nie kosztowaliście dań. Ja nie widziałem tam dań za 100 zł? To chore. Zamiast się cieszyć że wszystko powoli wraca do normalność to wylewacie falę hejtu.
Panie Szymonie, mam nadzieję że będzie Pan na Zamku. Pozdrawiam z Warszawy.
Marek K. Do zobaczenia.
Jola16:55, 08.05.2020
Zgadzam się z Panem.
Mocne słowa że ten Pan nie potrafi gotować. Jeśli nie On to kto? Oczywiście że są dobrzy kucharze u Nas w mieście, ale Pan Niemczyk to troszkę inna liga
4 0
Ta kudłata pani zgodnie z HACCP nie powinna być wpuszczona do kuchni !
A największe doswiadczenie zdobyła prowadząc z mężem restaurację na Starym Rynku w Warszawie
gdzie wygenerowali dług ok 20 milionów zł co jest mistrzostwem świata aby na małym biznesie taki dług wygenerować ! I tak wygląda jej wiedza i doświadcczenie , a tylko ykłady z warszawki robią z niej celebrytkę !