Niezwykła historia wydarzyła się w niewielkiej miejscowości Stary Chwalim w gminie Barwice. Warsztaty kulinarne prowadzone przez Marlenę Ciecielag i Magdalenę Mateusiak od dawna cieszyły się dużą popularnością wśród dzieci i młodzieży. Jednak nikt nie spodziewał się, że ich przepis na faworki stanie się internetowym hitem, który w krótkim czasie zdobędzie blisko 2 miliony wyświetleń!
Zajęcia odbyły się w ramach warsztatów kulinarnych – cyklu kulinarne wtorki dla dzieci i młodzieży. Spotkania organizowane są na sali przy OSP w Starym Chwalimiu i przyciągają młodych adeptów sztuki kulinarnej. Podczas tego spotkania panie postanowiły podzielić się sprawdzonym przepisem na idealne faworki – nieodzowny przysmak tłustego czwartku. Ich przygotowywanie zostało nagrane przez redakcyjną koleżankę, Magdalenę Michalską, która chciała nauczyć się tej sztuki. Filmik trafił na facebookowy profil naszego portalu i... zaczęło się!
W zaledwie trzy dni nagranie obejrzało blisko 2 miliony osób. Z każdą chwilą liczba widzów rośnie, a film zebrał już setki pozytywnych komentarzy i udostępnień. To jednak nie koniec niespodzianek – blisko 8 tysięcy użytkowników zapisało rolkę „na później”, uznając ją za wartościową i godną zapamiętania. Zapewne wrócą do niej w przeddzień tłustego czwartku.
Taki wynik to coś, czym zapewne nie może pochwalić się niejeden program kulinarny w popularnej stacji telewizyjnej! Sukces przerósł najśmielsze oczekiwania zarówno prowadzących, jak i uczestników warsztatów. Panie już planują kolejne wyjątkowe spotkania i warsztaty.
Popularność opisanego wideo to doskonały przykład na to, jak pasja, zaangażowanie i miłość do gotowania mogą dotrzeć do milionów ludzi. A przy okazji – to świetna promocja dla Starego Chwalimia i całej gminy!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu iszczecinek.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz