Zamknij

Nowoczesne rozwiązania w produkcji lodów

08:31, 22.02.2021 r. Aktualizacja: 08:31, 22.02.2021
Skomentuj fot. materiał partnera fot. materiał partnera

Lody to przysmaki uwielbiane przez każdego miłośnika słodkości. Wybierane są najchętniej latem, ale często także zimą. Właśnie dlatego właściciele kawiarni, cukierni oraz restauracji powinni zadbać o najwyższą jakość serwowanych przez siebie mrożonych propozycji, jednocześnie ułatwiając sobie codzienną pracę. Jak tego dokonać? Wystarczy wybrać innowacyjne urządzenia – sprawdź, jakie sprzęty okażą się przydatne u Ciebie.

Niezbędne maszyny, które warto mieć w swoim lokalu

Dobór maszyn zależny jest od rodzaju słodkości, które planujesz u siebie serwować. Podstawowe urządzenia obowiązkowe w każdej lodziarni to automaty do lodów amerykańskich świderków oraz lodów włoskich. Lody te konkurują ze sobą od lat i każdy z nich ma swoją rzeszę zwolenników. Różnią się od siebie konsystencją, wyglądem oraz smakiem i to główne ich dostępność odpowiada za wzmożony ruch w lokalu. W ostatnim czasie dużą popularnością cieszą się także lody rzemieślnicze. Warto więc zdecydować się na pojemny konserwator, który pozwoli Ci w odpowiednich warunkach przechowywać wiele smaków tych mrożonych słodkości.

W Twoim wyposażeniu nie może zabraknąć maszyn do shake’ów – lody w płynnej formie to świetne orzeźwienie w upalne dni, podobnie jak przepyszne sorbety, które stworzą dla Ciebie granitory. Możesz wybrać modele 2, 3 lub 4 komorowe, by zaoferować klientom jeszcze większy wybór.

Innowacyjne rozwiązania techniczne, które ułatwią Twoją pracę

Decydując się na zakup konkretnych urządzeń zwróć uwagę na ich funkcjonalność oraz rozwiązania techniczne, które w dużej mierze ułatwią pracę. Na przykład pasteryzator do lodów powinien zostać zaopatrzony w specjalne zabezpieczenie przed przerwami w dostawie prądu i wody. Dzięki temu, w przypadku awarii, urządzenie na podstawie temperatury mieszanki zadecyduje, czy kontynuować proces pasteryzacji czy powtórzyć całość od początku. Ważny jest także przejrzysty i intuicyjny panel sterowania. Wybierz prosty, dotykowy wyświetlacz, który poinformuje o nazwie wybranego programu, zakończonych procesach czy o postępach w produkcji.

Wysokiej jakości urządzenia mają również wbudowaną opcję samooczyszczenia, co pomaga utrzymać maszynę w czystości. W automatach do lodów niezbędny jest też zawór spustowy w postaci niewielkiego kranika, który dozuje pożądaną ilość mieszanki na jedną porcję, a także mieszadła gwarantujące dokładne połączenie ze sobą wszystkich składników. Inwestycja w wysokiej klasy sprzęt jest zawsze opłacalna. To przełoży się na jakość oferowanych wyrobów i wydajność pracy.

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%