Lody to przysmaki uwielbiane przez każdego miłośnika słodkości. Wybierane są najchętniej latem, ale często także zimą. Właśnie dlatego właściciele kawiarni, cukierni oraz restauracji powinni zadbać o najwyższą jakość serwowanych przez siebie mrożonych propozycji, jednocześnie ułatwiając sobie codzienną pracę. Jak tego dokonać? Wystarczy wybrać innowacyjne urządzenia – sprawdź, jakie sprzęty okażą się przydatne u Ciebie.
Dobór maszyn zależny jest od rodzaju słodkości, które planujesz u siebie serwować. Podstawowe urządzenia obowiązkowe w każdej lodziarni to automaty do lodów amerykańskich świderków oraz lodów włoskich. Lody te konkurują ze sobą od lat i każdy z nich ma swoją rzeszę zwolenników. Różnią się od siebie konsystencją, wyglądem oraz smakiem i to główne ich dostępność odpowiada za wzmożony ruch w lokalu. W ostatnim czasie dużą popularnością cieszą się także lody rzemieślnicze. Warto więc zdecydować się na pojemny konserwator, który pozwoli Ci w odpowiednich warunkach przechowywać wiele smaków tych mrożonych słodkości.
W Twoim wyposażeniu nie może zabraknąć maszyn do shake’ów – lody w płynnej formie to świetne orzeźwienie w upalne dni, podobnie jak przepyszne sorbety, które stworzą dla Ciebie granitory. Możesz wybrać modele 2, 3 lub 4 komorowe, by zaoferować klientom jeszcze większy wybór.
Decydując się na zakup konkretnych urządzeń zwróć uwagę na ich funkcjonalność oraz rozwiązania techniczne, które w dużej mierze ułatwią pracę. Na przykład pasteryzator do lodów powinien zostać zaopatrzony w specjalne zabezpieczenie przed przerwami w dostawie prądu i wody. Dzięki temu, w przypadku awarii, urządzenie na podstawie temperatury mieszanki zadecyduje, czy kontynuować proces pasteryzacji czy powtórzyć całość od początku. Ważny jest także przejrzysty i intuicyjny panel sterowania. Wybierz prosty, dotykowy wyświetlacz, który poinformuje o nazwie wybranego programu, zakończonych procesach czy o postępach w produkcji.
Wysokiej jakości urządzenia mają również wbudowaną opcję samooczyszczenia, co pomaga utrzymać maszynę w czystości. W automatach do lodów niezbędny jest też zawór spustowy w postaci niewielkiego kranika, który dozuje pożądaną ilość mieszanki na jedną porcję, a także mieszadła gwarantujące dokładne połączenie ze sobą wszystkich składników. Inwestycja w wysokiej klasy sprzęt jest zawsze opłacalna. To przełoży się na jakość oferowanych wyrobów i wydajność pracy.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz