Gospodarstwo słynące z przybliżania natury mieszkańcom miast ponownie otworzyło swoje drzwi, zapraszając gości na jesienny EKO bazar. Tym razem głównym celem były ekologiczne zakupy – zarówno produktów spożywczych wytwarzanych w Juchowie, jak i wyrobów zaprzyjaźnionych rękodzielników oraz producentów naturalnych kosmetyków.
W minioną sobotę, 5 października, odwiedzający mogli skorzystać z oferty sklepiku pełnego zdrowej żywności, a także skosztować pysznych wypieków i innych produktów gospodarstwa w bufecie na miejscu. Warzywa, mąki, sery, zioła czy herbaty wyprodukowane zostały bez użycia pestycydów, sztucznych nawozów czy barwników – jedynie z wykorzystaniem naturalnych metod, takich jak użyźnianie gleby kompostem.
Tradycyjnie, największe emocje u najmłodszych wzbudziły wizyty u zwierząt gospodarskich, szczególnie przyjaznych cieląt. Dla ciekawych historii farmy i ekologicznych metod uprawy przygotowano również prezentacje o działalności gospodarstwa biodynamicznego oraz jego społeczno-kulturalnej misji.
Marta05:55, 07.10.2024
2 0
Czy będzie jeszcze taki bazar tej jesieni?
Żałuję ,że nie pojechaliśmy z dziećmi.
Bardzo lubimy Państwa produkty.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu iszczecinek.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz