Główny Inspektorat Sanitarny poinformował, że ze względu na wykrycie bakterii Salmonella spp wycofano partię salami pochodzącego z Włoch. Sprawdź, czy masz je w domu i pod żadnym pozorem go nie jedz.
Informacja o szkodliwej substancji trafiła do GIS poprzez System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach.
Producent we Włoszech i Dystrybutor w Polsce wdrożyli procedurę wycofania wskazanej partii ze sprzedaży, a organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej prowadzą postępowanie wyjaśniające w tej sprawie.
- Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego - informuje Główny Inspektorat Sanitarny.
Szczegóły dotyczące produktu
Nazwa produktu: Salame Strolghino
Numer partii: 16
Data minimalnej trwałości: 01/05/2023, 30/04/2023, 28/04/2023
Producent: Salumificio Galli Remo Srl, Via Milano 187 46019 Cogozzo di Viadana, numer identyfikacyjny CE IT 1212 L
Dystrybutor w Polsce: Lidl sp. z o.o. sp.k. z siedzibą w Jankowicach, ul. Poznańska 48, 62-080 Tarnowo Podgórne
Kraj pochodzenia: Włochy
6 1
Nie kupiłbym takich rzeczy a tym bardziej w Lidlu.
1 0
Salamonelle Strolghino
https://www.youtube.com/watch?v=oIsZ1uEz_p0
1 0
Salami oryginalne robią Włosi z cudownych Osiołków, a to pożyteczne zwierzątka jak i Salmonella!
2 0
IO, IO...
4 0
Lidl, to kolejna pasieka, która wciska polakom przetworzoną dziadostwo i mrożone pieczywko z dodatkiem chinskich włosów,które przed włożeniem do pieca może leżeć rok. Pózniej dziwota skąd tyle nowotworów i otyłość już u najmłodszych.