Trudna sytuacja w jakiej znalazł się personel szczecineckiego szpitala, zachęciła dwóch szczecineckich gastronomów do udzielenia wsparcia. W piątek wspólnymi siłami przygotowali 20 zestawów obiadowych i dostarczyli je do szczecineckiej lecznicy.
Właściciele firm Eko-Rybka i Kuchnia Express szybko zareagowali na sytuację w szczecineckim szpitalu, w którym po wykryciu u pacjentów koronawirusa odizolowano dwa oddziały, a personel poddany jest kwarantannie.
-To była szybka akcja. Wspólnie z kolegą z lokalu Kuchnia Express przygotowaliśmy 20 zestawów. Dziś była to akurat ryba z ziemniakami i surówką. Obiady zawieźliśmy w porze obiadowej do szpitala. –mówi Przemysław Bielas z firmy Eko-Rybka, który prowadzi sprzedaż ryb przy ul. Wyszyńskiego.
Wcześniej ustalono z dyrekcją jak i gdzie bezpiecznie dostarczyć obiady. Ze strony personelu szpitala nie zabrakło słów uznania i podziękowań.
Jak zapowiadają właściciele wspomnianych firm, jeśli będzie taka potrzeba są w gotowości, aby akcję powtórzyć.